Hoppa till sidans innehåll

Bestämmelser


  • Alla som rider på Kristianstad Ridsällskap ska vara medlemmar i Kristianstad Ridsällskap. Det ingår en kollektiv olycksfallsförsäkring som täcker olyckor som händer på anläggningen. Dessutom får ni vara med på klubbens arrangemang dvs tävlingar och andra aktiviteter.

  • Vi har godkända hjälmar som ni kan låna. Om ni har en egen får ni gärna ta med den men se till att hjälmen är godkänd. Vi har säkerhetsvästar som ungdomssektionen hyr ut för 10 kr per gång eller 120 kr för hela terminen. Vid all ridning ska en sko/ stövel med klack användas.

  • Eleverna får undervisning i dressyr, hoppning, uteritt och teori och vi försöker dela in grupperna efter ålder och ridkunskap, upp till 9 deltagare. Några lektioner under terminen kan bli endast teori.

  • Vid förhinder eller sjukdom har eleven rätt att rida igen i likvärdig grupp innan terminen är slut om man betalat terminsavgift. Betalar man per månad ska man rida igen det under samma månad om det inte gäller den sista gången i månaden för då har ni även nästa månad på er att rida igen. Glöm inte att lämna återbud så snabbt som möjligt. Betalning sker i samband med ridningen. Ni måste anmäla er inne på kontoret innan varje lektion, där hästarna delas ut.

  • Ni har en månads uppsägningstid om ni bestämmer er för att sluta rida. Obs! detta gäller inte er som är fodervärdar! Ni har fortfarande 2 månaders uppsägning. Vi har ett sommaruppehåll juni-augusti.

  • En ridlektion är enligt svenska Ridsportförbundet 45 min. Vi har avsatt 15 min på vardagarna till att hoppa upp och av hästarna.

  • Lek och stoj får inte förekomma i eller runt ridhuset eller i stallarna av säkerhetsskäl.

 

Har ni några frågor eller synpunkter tag gärna kontakt med er instruktör eller stallpersonalen, de svarar gärna på frågor och ingen fråga är för dum för att ställa.

Uppdaterad: 05 JUN 2017 11:15 Skribent: Ulrika De Geer Åkerberg

Vi finns även på Facebook!

 

Postadress:
Kristianstad RS - Ridsport
Klabbarpsgården, Klabbarpsvägen 4
29162 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info