Hoppa till sidans innehåll

Mer information om ridlägren


Ni som vill ta med er egen häst får göra det, förutsatt att ni uppfyller kraven i TR om att hästen är i god tävlings/tränings kondition, ej har varit i stall med smitta de närmsta tre månaderna, är vaccinerade och utöver det skall den vara ordentligt skodd. För er hästs bästa, tar ni med det kraftfoder och hö den är van vid. Samma pris som för övriga. Det går även bra att köpa foder på plats.
De läger former vi erbjuder är dagläger och läger med övernattning, dvs helpension. Priserna på anmälningssidan är angivna helpension för barn. I samband med anmälan ska ni betala 700 kr i anmälningsavgift. Resterande avgift ska betalas senast 1 vecka innan lägerstart.  Vi är anslutna till Sveriges Ridlägers Riksförbund, SRR  och följer deras regler. Ni kan anmäla er via deras sida eller på mail till oss, se nedan. När ni har anmält er får ni en bekräftelse från oss.
 
Grönt kort
På  våra ridläger kan man om så önskas ta Grönt kort. 600 kr tillkommer utöver läger avgift för er som vill ta Grönt Kort och då ingår både kursmaterial, rid intyg och provskrivning samt medlemskap i föreningen. Ålderskrav för att ta grönt kort är 13 år, under 13 år ska förälder gå kursen och göra proven. Meddela detta i din anmälan.
 
Om Kristianstads Ridsällskap
Vår förening har ca 300 medlemmar och anläggningen ligger 4 km från Kristianstads centrum.
Här bedrivs ridlektioner året runt. På gården finns ett nybyggt jättestort ridhus på 27X70 meter och ett litet på 20 x 40 meter en utebana på 30 x 70 meter, stallar för 40 hästar och ett klubbrum med kök, toaletter och dusch.
I klubbrummet samlas vi för att äta, ha teori och umgås.
Vi är certifierade enligt Svenska Ridsportförbundets krav gällande anläggning, utbildade ridinstruktörer, hästskötsel och miljö. Det betyder att vi har "Godkänd Ridskola" skyltarna.
 

Mer information om Kristianstad

Kristianstad med omgivningar har mycket att erbjuda av upplevelser och sevärdheter. Bl. a kan nämnas "Vattenriket" som sommaren 2005 godkändes som biosfärområde av UNESCO.

Det är aldrig långt till havet med dess milslånga sandstränder eller till vackra insjöar. Många kända slott och herresäten finns i vår omgivning. Wanås slott som med sin konstutställning i parken lockar konstintresserade från hela världen. Här finns också Region-, järnvägs- och filmmuseet. I Osby finns Lekoseum. Handelsstaden Kristianstad är känd för sitt trevliga 
centrum som i folkmun även kallas Lilla Paris för sin goda shopping.

 

Välkomna på en upptäcktsresa för hela familjen! 

Uppdaterad: 17 APR 2015 11:40 Skribent: Kerstin Dahl

Postadress:
Kristianstad RS - Ridsport
Klabbarpsgården, Klabbarpsvägen 4
29162 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info